Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Säffle-Tidningen utsatt för nya hot

Publicerad: 22 December 2016, 09:13

En person riktade hot mot Säfflebor med utländsk bakgrund och krävde att tidningen slutar med sina reportage. Händelsen har polisanmälts.


I slutet av november dömdes en man till tre månaders fängelse för att ha dödshotat ST:s chefredaktör Solveig Voyce efter en publicering.

Nyligen, för ett par dagar sedan, utsattes tidningen för nya hot. I brevlådan till tidningshuset i Säffle hade en person lagt ett exemplar av Säffle-Tidningen. Inuti tidningen fanns en teckning som föreställde en hängd gubbe och intill skrev personen att Säfflebor med utländsk bakgrund ska ut ur Sverige – annars ska de dödas. Samtidigt uppmanades Säffle-Tidningen att sluta med sina reportage.

I en ledartext med rubriken God jul, rasist i Säffle skriver Solveig Voyce om hotet. Och hon frågar sig vad personens ilska grundar sig i:

”Men jag har tänkt mycket sedan du lade i tidningen i brevlådan. Jag har tänkt på dig och på din rädsla. Försökt att förstå. Jag har inte blivit klokare, tyvärr. Frågorna är, som du kan se, många. Vad är det som gör att du vill att människor vi skriver om i Säffle-Tidningen ska hängas och dö?”

Voyce avslutar med att skriva att hon tänker göra en polisanmälan. Och understryker att hotet inte påverkar tidningens bevakning:

”Och mina kollegor och jag fortsätter att skriva om alla Säfflebor.

Det är ju så vi jobbar. I Säffle-Tidningen får alla plats.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.