Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Så tror nötknäckarna om 2016

Publicerad: 11 Januari 2016, 12:34

Majoriteten av de som ägnade sig åt Medievärldens julnötter tror att Stampen kommer att göra sig av med ett antal tidningar under 2016. Och att Mittmedia kommer att köpa ett antal.


Om majoriteten av de som ägnat sig åt Medievärldens julnötter får rätt kommer inte kvällstidningarna att förändra sin distribution under det kommande åter. 65 procent tror att den förblir intakt. Men 35 procent tror ändå att det kan hänt något i Norrlands inland eller på Gotland till exempel.

En lika stor majoritet, 65 procent, tror inte att Svenskan får nya ägare under året. Men av de 35 procent som tror att det blivit en affär antar hälften att det är Bonniers som tagit över.

En minoritet, 35 procent, tror att Stampen Local Media består av lika många tidningar om ett år. 47 procent tror att koncernen då består av bara tre tidningar, 6 procent att det bara är GP kvar och 12 procent menar att den vuxit med ett antal titlar då.

En minoritet, 35 procent, tror att Mittmedia inte expanderat om ett år. Att expansionen bara skett norrut tror 6 procent. Att den skett söderut tror 29,5 procent och lika många tror att den skett i båda väderstrecken.

Det kommer inte att bli någon affär med HD-Sydsvenskan under året. Det menar 76 procent av nötknäckarna. Men av de som tror att så blir fallet menar hälften att det är NWT som köper och hälften att det är Gota och NTM som gör det.

Utgivarna kommer att finnas kvar ograverad. Det menar samtliga som engagerat sig i julnötterna.

Däremot kommer det att bli frekvensnedgångar på ett antal tidningar. Mellan 1 till 10 tror 75 procent på. Mellan 11 och 20 menar 12,5 procent. Över 20 tror drygt 6 procent på. Lika många som tror att det inte kommer att bli några.

Medieutredningen kan bli en riktig långbänk. 56 procent tror att arbetet kommer att hålla på ända till i mars 2017.

Nästa nya teknikpryl blir 360-kamerahjälmen. Det tror 69 procent.

God jul alla läsare!

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.