Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Så ska Veckorevyn.com lyfta unga kvinnors röster

Publicerad: 22 mars 2017, 09:49

Irena Pozar, chefredaktör för Veckorevyn.com

Gamla, tröttsamma fördomar gör det svårt för unga kvinnor att få sina röster hörda. Det menar Veckorevyn som nu startar en plattform på Veckorevyn.com för att ändra på det. "Vi vill ta ansvar genom att lyssna på unga kvinnor och lyfta fram dem", säger Veckorevyn.coms chefredaktör Irena Pozar.


Unga kvinnor är störst på sociala medier och trendsättare. Ändå värdesätts deras åsikter fortfarande inte lika högt som männens. Ofta när experter tillfrågas är det männen som får utrymme i medierna, och det är något som Veckorevyn.com vill förändra, berättar Irena Pozar, chefredaktör för Veckorevyn.com, för Medievärlden.

– Veckorevyn.com är Sveriges största sajt för unga kvinnor. Vi vill ta ansvar genom att lyssna på unga kvinnor och lyfta fram dem så att de stärks och känner att deras röster är viktiga. I dag ses ofta ämnen unga kvinnor brinner för som särintressen. Det vill vi ändra på.

Plattformen ligger under Veckorevyn.com och där samlas ett urval av längre insändare och debattartiklar av personer i olika åldrar och av olika kön.

– Vi har valt ett av de mest traditionella formaten; insändare och debattartiklar. Vi såg ett behov av att skapa en plattform på ett ställe som riktar sig till just unga kvinnor – eftersom de sällan får komma till tals på det här sättet. I våra digitala kanaler har vi ett varmt klimat, så vi hoppas att fler ska våga publicera sig hos oss, säger Irena Pozar.

Den första publiceringen på plattformen är en text om djurindustrin i Sverige signerad Youtube-stjärnan Therese Lindgren. Därefter kommer utvalda texter att lyftas i Veckorevyn.coms samtliga sociala kanaler varje vecka.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News