Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Så ska SvD ta betalt på nätet

Publicerad: 18 april 2013, 08:17

Svenska Dagbladet inför en så kallad mjuk betallösning på nätet med start den 23 april.


Ämnen i artikeln:

betalväggSvenska Dagbladet

I elva månader har en arbetsgrupp på Svenska Dagbladet arbetat med en betallösning för sajten. Nu är man färdig att låta modellen träda i kraft.

Det är framför allt nya beteendemönster hos besökaren som lett fram till betalningsmodellen, där den största förändringen är att nyheterna inhämtas direkt från sängen i stället för senare på dagen.

Nu ska befintliga prenumeranter få fri tillgång till alla Svenska Dagbladets digitala produkter. Den som inte redan är prenumerant kan välja att köpa en fullprenumeration inklusive papperstidning eller enbart digitalt.

Våra trogna läsare får självklart allt vårt digitala innehåll inkluderat i sin prenumeration utan extra kostnad. Vi måste dock börja få betalt från de som läser väldigt mycket på nätet, varje dag utan att vara prenumeranter, säger Gunilla Asker, Svenska Dagbladets vd, i en artikel i den egna tidningen.

Därför kommer också antalet artiklar per läsare att räknas och den som läser fler än 25 artiklar per månad ombeds betala antingen ett dagspass eller en prenumeration.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

betalväggSvenska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.