Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Så ska Prolog klara nästa snönatt

Publicerad: 24 November 2008, 14:29

- Vi slickar sår och sätter upp organisationen igen. Stampensfärens distributionsbolag Prolog hade det mycket tufft i natt i Roslagen. Vd Johan Lundin säger att delar av personalen inte ens kunde ta sig in till jobbet. Risken finns att kommande natt också blir svår.


Ämnen i artikeln:

Distribution

Huvuddelen av dagstidningarna i Roslagen nådde inte sina prenumeranter i natt. I stort sett var det bara i tätorten Norrtälje som utbärningen fungerade.

Klagomålen dirigerades till Västerås för att över huvud taget kunna tas om hand.

Nu planerar Prolog för en ny tuff natt. Hur det kommer att gå beror på när det väntade nya snövädret slår till. Kommer det tidigt så att snöröjningen hinner få undan snön kan tidningen komma ut. Eller tidningarna. Uppdraget är att buden ska ta med sig de tidningar som väntar. Det betyder inte bara dagens NT utan också de översperidda tidningarna, som DN, Svenskan och Di som inte kom ut i natt.

– Vi styrs av var det är snöröjt.

Hur håller ni koll på det? Är det via kommunen?

– Lokala kontakter. Men vi ger oss ut och provar. Det är så det går till-

I Norrtälje har buden betalt för att ha sina mobiler med. Vilket innebär att man håller kontakt med varandra. Om någon behöver hjälp sluter andra upp.

– Det är ett jättenätverk.{embed class_sfx=-inner&where=category&where_id=2}

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Distribution

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.