Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Så ska Mittmedia spara och satsa

Publicerad: 10 december 2012, 10:23

Alla som jobbat mer än 13 år på Mittmedia får tio extra månadslöner om de väljer att gå i förtid. Ledningen vill bli av med var femte journalist.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

I dagsläget har Mittmedia över 1 000 anställda totalt. Omkring 500 av dessa är redaktionell personal. På tre år vill nu ledningen göra sig av med omkring 150 tjänster, varav 100 på redaktionerna.

Erbjudandet om tio extra månadslöner för alla som jobbat i koncernen mer än 13 år kallar Jimmie Näslund, chefredaktör på Allehanda Media, för en generös möjlighet.

Det är en tuff tid i mediebranschen nu. Men den kommer att vara tuff om två, fyra och tio år också. Det här ger folk en ärlig chans att fundera om de vill vara med på resan.

Han tror att det kommer att gå att göra bra produkter även efter nedbemanningen.

Mittmedia har historiskt sett inte varit mästare i att hitta synergier. Och det är det vi ska göra. Vi måste bli bättre på samverka och samordna.

Samtidigt som koncernen minskar personal sker också en satsning på en ny digital organisation där antalet säljare ska öka med 50 procent. En betalmodell för de digitala kanalerna kommer inom kort.

Även gratistidningar kommer att vara allt viktigare. Målet är att intäkterna från de digitala kanalerna och gratistidningarna ska fyrdubblas till 250 miljoner kronor senast 2015.

Läs intervju med Mittmedias vd Thomas Peterssohn om sparpaketet.

Mittmedias vd om sparpaketet

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.