Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Så ska Laholms Tidning klara krisen

Publicerad: 11 Juni 2018, 10:52

Med ett ägartillskott och en vändning av upplageutvecklingen hoppas Laholms Tidning kunna klara den ekonomiska kris tidningen befinner sig i, enligt nye vd:n Johan Krönmark.


Laholms Tidnings intäkter från tidningsrörelsen minskade med 18 procent till 10,7 miljoner kronor förra året medan presstödet låg kvar på drygt 5 miljoner kronor. Tidningen gjorde en förlust på drygt en halv miljon kronor och det egna kapitalet var förbrukat den 31 januari i år. På bolagsstämman i mars upprättades en kontrollbalansräkning och samma månad lämnade också tidningens publisher Lasse Bernfalk tidningen, efter mindre än ett år på posten.

Han ersattes som vd av Johan Krönmark med en bakgrund på Norra Skåne och Skånska Dagbladet som han lämnade 2012. Johan Krönmark har varit vd på Laholms Tidning sedan 1 april i år och säger att läget är utmanade, men att det går framåt.

– I april gjorde vi ett nollresultat, så det går åt rätt håll i det korta perspektivet.

Vilka är era största utmaningar?

– Att få upp upplagan och hålla annonsintäkterna, som för alla i branschen.

Hur har upplagan utvecklats i år?

– Vi jobbar med det, och den är på väg uppåt.

Men klarar ni verkligen det här året utan ägartillskott?

– Det är inte omöjligt att ägarna kan behöva gå in med lite pengar. Det är bra att ha en stabil ägare med pengar att luta sig mot, säger Johan Krönmark.

Tidningen har inte fattat några beslut om mer övergripande åtgärder gällande frekvens, distribution och digitala betalmodeller, enligt Johan Krönmark. Och några större neddragningar av antalet tjänster tror han inte kommer att bli aktuella.

– Det är nog svårt att göra så mycket strategiskt på den styrka som finns idag.

Laholms Tidning ingick tidigare i Skånska Dagbladet-koncernen men ägs sedan 2014 av Hallands Tidningsförening som också är delägare i Norra Halland.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.