Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Så mycket tjänar branschens facktoppar

Publicerad: 14 maj 2019, 10:33

Ulrika Hyllert, SJF, och Martin Linder, Unionen.

Arbetsvärlden har sammanställt hur mycket ledarna för de olika fackförbunden tjänar i månaden. Bäst betalt av de fackförbund som organiserar mediebranschen har Unionens ordförande Martin Linder.


I en kartläggning gjord av tidningen Arbetsvärlden framkommer att det är Unionens Martin Linder som tjänar bäst av ordföranden för de fackklubbar som organiserar personer som arbetar inom media och kommunikation. Han har en månadslön på 109.395 kronor. Det gör honom till den sjunde best betalda ordföranden i Sverige, en lista som toppas av Ledarnas Andreas Miller, med en lön på 148.000.

Journalistförbundets Ulrika Hyllert har näst högst lön av branschens företrädare, och hamnar på 23:de plats totalt med en lön på 78.000 kronor.

GS, som organiserar bland annat grafiker, ordförande Per-Olof Sjöö får en lön på 67.500 kronor. Det gör honom till den 28:de bäst betalda fackklubbsordföranden.

Anna Troberg, som är ordförande för DIK, som organiserar bland annat kommunikatörer, har en månadsinkomst på 50.807 kronor. Det gör henne till den 35:e bäst betalda facktoppen.

Även bland de anställda är det Unionen som har högst löner av mediebranschens företrädare. Föreningens kanslichef Therese Svanström har en lön på 120.120 kronor.

DIK:s vd Helen Hellströmer har 105.000 kronor i månadslön. Journalistförbundets kanslichef Eva-Maria Kollberg får 77.000 kronor i månaden. Det finns inga uppgifter om månadslön för anställda hos GS i Arbetsvärldens sammanställning.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.