Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag27.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Så mycket betalade Segulah för Mitt i

Publicerad: 25 Augusti 2015, 05:06

Prislappen för Mitt i tidningarna var betydligt större än vad som spekulerats i.


Ämnen i artikeln:

SegulahMitt i

Stefan Melesko konstaterade nyligen att priset för Mitt i-tidningarna var betydligt högre än de summor som förekommit i spekulationerna, i analysen Priset för Mitt i högre än väntat” på Medievärlden Premium.

I samband med affären spekulerades det i att prislappen låg någonstans mellan 300 och 350 miljoner kronor, omkring hälften av vad koncernen betalade för gratistidningarna när de köptes av danska Söndagsavisen 2008.

Goodwillvärdet enligt senaste bokslutet var 454 miljoner kronor. Sedan tillkommer substansvärdet. Så det mesta talar för att prislappen blev omkring 500 miljoner menar Stefan Melesko i sin analys på Medievärlden Premium.

Mitt i såldes av Liberala Tidningar till Segulah våren 2014. Bolaget ägdes till 55 procent av Stampen samt Mittmedia 25 procent och EK-koncernen 20 procent. Om pengarna för Mitt i fördelades enligt samma nyckel betyder det att Stampen fick 275 miljoner, Mittmedia 125 miljoner och EK-koncernen 100 miljoner.

Joachim Berner: Ägarformen påverkar

Riskkapitalbolag köper Mitt i

Ämnen i artikeln:

SegulahMitt i

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.