Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Så många svenskar har en Ipad

Publicerad: 1 Mars 2011, 07:22

171 000 svenskar har köpt en Ipad och 307 000 planerar att skaffa en det närmaste året. Drygt hälften av Ipadägarna är beredda att betala för dagstidningen i Ipad, visar en ny undersökning som Sifo har gjort åt TU.


Det innebär att knappt en halv miljon svenskar kommer att äga en Ipad inom ett år. Räknar man in även andra modeller är det totalt 655 000 svenskar som har eller planerar att köpa en surf- eller läsplatta.

Undersökningen visar också att den typiska Ipadinnehavaren är en ung, välutbildad man i storstad.

”Det är fem gånger vanligare att äga en Ipad i Stockholm än i norra Sverige, säger Jon Goland”, ansvarig för Marknadsinsikt, TU, i en kommentar.

Att över hälften är beredda att betala för att läsa dagstidning i Ipad inger hopp, enligt Jon Goland.

”Resultatet styrker att det finns en potentiell ny marknad för medieprodukter i iPad. Men man ska nog vara försiktig med att dra för långtgående slutsatser i och med att användarna trots allt är så pass få än så länge”.

Undersökningen genomfördes under perioden 24 januari-2 februari med ett riksrepresentativt urval om 8216 svenskar i SIFO:s webbpanel. Den gjordes i samband med två examensarbeten om iPad och  dagstidningar som genomförs av Tora Jansson och Anna Kvernplassen som  läser Medieteknik vid KTH.

Appstrategier

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.