Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Så kan man tjäna på serierna

Publicerad: 19 November 2008, 15:16

Många vuxna gör det. Vissa med väldig passion. Andra tycker det är barnsligt och vill inte riktigt stå för det. Men ändrar man på dessa sidor kan det utlösa veritabla läsarstormar. Nu finns det företag som hävdar att serieintresset kan leda till förbättrade intäkter också.


Läsarnas intresse för serier är stort. Men delas inte alltid av tidningsledningen.
Kanske kan det bli ändring på det om King Features annonsfinasierade seriesajt Comics Kingdom kommer i en svensk version.
Där presenteras varje dag ett nytt avsnitt av ett 60-tal serier, från Spindelmannen och Tjalle Tvärvigg till Bizarro och Zits. Alla i färg och med ett arkiv som sträcker sig en månad tillbaka.
När funktionen betatestades på Albany Times Union fördubblades trafiken till deras seriesida. Tiden en genomsnittlig nätläsare tillbringade där ökade med fem minuter. Vilket ledde till att antalet möjligheter att exponera annonser ökade med 86 procent.
Läsarna har också möjlighet att mejla stripparna vidare samt delta i omröstningar, unika för varje tidningssajt.{embed class_sfx=-inner&where=category&where_id=1}

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.