Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Så har starten av Mittmedias nattwebb gått

Publicerad: 26 November 2014, 12:45

I snart två månader har fyra journalister servat alla Mittmedias nyhetssajter med nyhetsmaterial nattetid. Samt redaktionerna med material att gå på direkt när de kommit på morgonen.


Att ha uppdateringar på sajten under dygnets alla timmar börjar vara en hygienfaktor. Det anser Gabrielle Bäckström, chef för Mittmedias nyinrättade nattwebb.

Satsningen drog igång för snart två månader sedan. Någon direkt påverkan på trafiksiffrorna tror hon inte den har fått ännu. Men sajten är uppdaterad med det senaste när alla som på morgonen stänger av larmet på sina mobiltelefoner klickar sig vidare till tidningen för att kolla om det har hänt något under natten.

Dessutom får redaktionerna en bättre överblick vad som har hänt under natten och kan snabbare komma igång med dagens arbete.

Tidigare har sajterna fått spö av kvällstidningarna när det hänt något större i spridningsområdet när redaktionerna inte varit bemannade. Men så är det inte längre.

Vi har varit först med flera saker, bland annat när det var fler fall av Spice-överdoser och när det var ett mord i Gävle för några veckor sedan.

Till syvende och sist är det vad det handlar om. Att vi är skyldiga våra läsare på att vara bäst på våra lokala områden.

Gota kör sajterna dygnet runt efter nyår

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.