Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Så gick starten för VK-koncernens betalmodell

Publicerad: 23 Oktober 2013, 10:41

I går var det premiär för VK-koncernens nya sajter och deras betalmodeller. Men starten kunde gått bättre för Folkbladet.


Ämnen i artikeln:

Folkbladet

En miss i kommunikationerna mellan tidningen och en av leverantörerna ställde till det.  Från början var det många prenumeranter som hade problem med att logga in. Det var en felaktig kod som var orsaken.

Men felet var avhjälpt vid lunchtid. Problemet berörde inte VK:s prenumeranter.

Båda sajterna är uppbyggda på samma sätt. På förstasidan finns två tydliga blädderpilar som skickar vidare besökaren till olika undersajter som sport, kultur, ekonomi eller opinion.

Vi har sett några sajter i USA som har en likande funktion. Men inte några andra. Så eventuellt är vi först i Europa med det, säger Folkbladets tf chefredaktör Erik Isberg.

Att tidningen nu tar betalt för delar av det innehåll som publiceras på nätet har det kommit negativa reaktioner på. Från sådana som inte betalar för papperstidningen heller. Men flera av de som gör det har hört av sig till redaktionen och sagt att tidningen gör rätt.

Handen på hjärtat, spelar det någon roll vad de som inte betalar tycker?

Vi bryr oss givetvis om alla läsare. Men det är klart att vi har mer fokus på de som prenumererar, säger Erik Isberg diplomatiskt.

Första dygnet har mellan 700 och 800 prenumeranter aktiverat sina digitala konton.

Vilket är knappt 10 procent av prenumerantstocken.

VK släpper betalmodell om en vecka

Ämnen i artikeln:

Folkbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.