Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Så går snacket på Sydsvenskan

Publicerad: 25 januari 2013, 08:21

Många är nyfikna på arbetsplatsen Sydsvenskan. Det tror tidningens ledarskribent Heidi Avellan. Nu ger hon läsarna möjlighet att höra det.


Ämnen i artikeln:

SydsvenskanPodcast

Nu kan de lyssna på hur vi funderar och pratar på redaktionen.

Heidi Avellan är initiativtagare till Sydsvenskans första podcast. Tillsammans med reportern Joakim Palmkvist och kulturchefen Rakel Chukri gör hon Snacket på Sydsvenskan.

Det ska inte handla om publiceringsbeslut eller hur vissa artiklar växt fram utan är snarare ett kvalificerat samtal mellan tidningens medarbetare.

Jag börjar med en öppen fråga till dem om vad de funderat över de senaste dagarna. Sedan växer det fram, säger Heidi Avellan.

Tanken är att alla medarbetare på sikt ska medverka i sändningen.

Varför gör ni det här?

Podcast är nära och omedelbart. Man kommer nära läsarna, som här blir lyssnare. Sedan är tekniken enkel. Men jag har full respekt för mina kollegor som gör radio på riktigt. Vi kallar första avsnittet för pilotavsnitt, bland annat för att de ska ha en viss förståelse för att allt inte är tekniskt perfekt.

Sedan är det bra med podcasts, där handlar det inte om att passa en tid på sekunden. Vi hinner prata till punkt.

Ämnen i artikeln:

SydsvenskanPodcast

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News