Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Så firades Redigerarnas dag

Publicerad: 17 januari 2013, 12:31

Fläskiga rubbar att skölja ner med en massa mellisar. Så tyckte redigerarna på Aftonbladet att deras dag skulle firas.


”Till förrätt kan vi tänka oss typsnittar, pressylta och getingmos serverat på tangentbord. Några lägghalvor är heller inte fel.

Till huvudrätten ska det vara en jäkla massa brödtext, fläskiga rubbar och tidningsankor. Kom ihåg, vi tolerar inga korrvfel! Detta vill vi skölja ned med en massa mellisar.

Efterrättelser? Jo, det vill vi ha massor av som typ tårterföring, banana-split och banderulltårta. Vi lovar att vi sätteri och tryckeri oss allt.”

Så löd önskemålen från Aftonbladets redigerare inför firandet av Redigerarnas dag. De hörsammades dock inte. Istället blev det färgsprakande fruktfat och fluffiga semlor.

Sofia Andersson, redigerare på Hotellrevyn, firade dagen med ett par magentafärgade strumpbyxor. Dessutom pratades det struktur och prioriteringar.

På Aftonbladet firades Redigerarnas dag med semlor (Foto: Konrad Cronsioe):

På ett antal tidningar har dagen firats med fika och flaggviftning. Har ni gjort något som sticker ut? Mejla gärna.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.