Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Så blir TV4:s nya nyhetsledning

Publicerad: 3 Maj 2017, 12:21

Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle på TV4. Foto: TV4

Cheferna i TV4:s nya nyhets- och samhällsledning efter omorganisationen blir färre till antalet men de får fler ansvarsområden.


Ämnen i artikeln:

TV4Malou von SiversBonnier Broadcasting

För ett par veckor sedan rapporterade Medievärlden att TV4 drabbas av ett stort sparpaket. I samband med stod det klart att Nyhetsbolaget ska avvecklas som bolag vilket innebär att nyhets- och samhällsverksamheten flyttas tillbaka till TV4. I dag presenterade Bonnier Broadcasting hur man stuvar om i ledningen.

Den nya nyhetsledningen på TV4 består av:

- Johanna Thulin Bratten, i dag chef för Nyhetsmorgon, blir programchef för Nyhetsmorgon och får ett övergripande ansvar för andra samhällsprogram.
- Alexandra Forslund är i dag beställare av Nyhetsmorgon och digitalt innehåll. Den rollen försvinner i samband med omorganisationen och Alexandra Forslund blir då onlinechef för nyheter och samhälle, med ett övergripande ansvar för digital publicering och utveckling i samtliga produktioner.
- Fredrick Malmberg är i dag biträdande nyhetschef. När också den rollen försvinner blir Fredrick Malmberg nyhetschef med ansvar för alla linjära nyhetssändningar och kvällsnyheter.
- Sjöfn Blöndal, blir direktrapporterande till programdirektören, med ansvar för finansiell kontroll av hela produktionen inom nyheter och samhälle. Hon rekryterades nyligen till en liknande roll på beställarsidan och får nu ett fördjupat ansvar för produktionerna med titeln ekonomiansvarig nyheter och samhälle.
- Jonas Alsgren, mångårig reporter på Kalla fakta, blir chef för programmet. Rollen stärks med budgetansvar och han kommer också att rapportera direkt till programdirektören.
- Malou von Sivers, i dag chef och programledare för sitt program Efter tio, behåller sin roll och rapporterar till programdirektören.

”Tittarna har visat oss stort förtroende, och vi ska fortsätta att förnya journalistiken och förtjäna deras tid, var och hur de än väljer att kliva in i vår TV4-värld. Och jag kan inte tänka mig ett bättre gäng än det här för att göra det möjligt. Den samlade kompetensen hos de här sex personerna är fenomenal”, säger Viveka Hansson, som får ett fördjupat ansvar för hela nyhets- och samhällsbevakningen.

I samband med omorganisationen flyttar Nyheternas studio- och produktionsteknik in hos Bonnier Broadcasting. Där slås den ihop med sportens produktionsavdelning. Den nya gemensamma avdelningen leds av Stefan Karlsson, i dag produktionschef för Sporten. Han – precis som Viveka Hansson – rapporterar direkt till innehållsdirektör Åsa Sjöberg.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.