Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Så blir SVT:s nya Mellanösternteam

Publicerad: 9 maj 2018, 07:10

SVT:s nya Mellanösternteam utgörs av Stina Blomgren och Pernilla Edholm.

Från och med september utgör reporter Stina Blomgren och fotograf Pernilla Edholm SVT:s nya korrespondentteam i Mellanöstern. De ersätter Stefan Åsberg och Niclas Berglund.


Ämnen i artikeln:

SVT

SVT:s reporter Stina Blomgren arbetar i dag som korrespondent i Beirut, Libanon. Nu utökas hennes bevakningsområde till att omfatta hela Mellanöstern.

”Det är ett fantastiskt spännande jobb. Det händer väldigt mycket i regionen som berör oss alla”, säger Stina Blomgren, som fortsatt kommer att ha sin bas i Beirut.

Fotografen Pernilla Edholm blir hennes korrespondentkollega i Mellanöstern.

”Mellanöstern är så maxat och dramatiskt, väldigt annorlunda än Sverige. Vi vet ganska mycket om konflikter, politik och religion, men bortom detta står människor – med allt vad det innebär att vara människa. Och där är det ju inte mycket som skiljer oss åt. Det skulle jag vilja göra lite tydligare i vår rapportering”, säger Pernilla Edholm.

Teamet ersätter reportern Stefan Åsberg och fotografen Niclas Berglund. De två återvänder till redaktionen i Stockholm.

Pia Bernhardson, SVT:s utrikeschef, kommenterar rekryteringen:

”Jag är nyfiken på vilka reportage ett kvinnligt team kan göra i Mellanöstern. Kanske kan det fungera som dörröppnare i vissa situationer. Och Stina och Pernilla har redan tidigare jobbat framgångsrikt tillsammans i regionen.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.