Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Så blir Stampens ackordserbjudande

Publicerad: 1 Juli 2016, 06:51

Villkoren i Stampens ackordserbjudande innebär att många frilansar ersätts fullt ut. Samtidigt som Skatteverket bara erbjuds 95 av 380 tryckerimomsmiljoner. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Martin AlsanderStampen

De ickeprioriterade fordringsägarna i de bolag i Stampensfären som omfattas av rekonstruktionen erbjuds full ersättning upp till en nivå som varierar mellan bolagen. För Stampen Local Media är det på 10 000 kronor, för VTD 5 000 kronor och för övriga bolag 1 000 kronor.

För överskjutande belopp är erbjudandet 25 procents ersättning.

Upplägget innebär att över 60 procent av frilansjournalisterna ersätts fullt ut.

Det gäller dock inte Skatteverket som enligt informationschef Hampus Knutsson tillhör de oprioriterade fordringsägarna som bara erbjuds 25 procent av de 380 miljoner kronor som Stampen ska återbetala i tryckerimoms. Vilket innebär en förlust för staten på 285 miljoner kronor.

Bankerna, som Stampen är skyldig sammanlagt 495 miljoner kronor berörs inte av förslaget då de räknas som prioriterade fordringsägare. Vd Martin Alsander hoppas dock att de i ett senare skede kan vara med och bidra.

– Men det har inte varit några förhandlingar med dem. Vi har haft fullt fokus på att räkna på rekonstruktionsförslaget.

Nu har fordringsägarna över sommaren på sig att ta ställning till ackordet. Rekonstruktören räknar därför med att processen kan ta några extra veckor efter den 23 augusti.

Om förslaget går igenom och rekonstruktionen genomförs enligt plan kan Stampen få en sund balansräkning enligt såväl rekonstruktören som koncernledningen vilket innebär att de ser möjligheterna att få in nytt kapital och bredda ägandet som mycket goda.

Ämnen i artikeln:

Martin AlsanderStampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.