Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Så blir HN/HP:s betalmodell

Publicerad: 24 januari 2013, 09:33

Om några veckor släpper Hallands Nyheter och Hallandsposten sin betalmodell. Så här ser upplägget ut.


Ämnen i artikeln:

Hallands NyheterHallandsposten

Prenumerera på någon av papperstidningarna och få tillgång till allt i alla kanaler. Priset är 198 kronor per månad för HP och 190 kronor per månad för HN.

Papperstidningarna fredagar och lördagar och tillgång till e-papperstidningen alla dagar samt innehållet på sajterna. Prislappen ligger på 160 kronor i månaden för HP och 150 kronor i månaden för HN.

Prenumerera på det digitala innehållet för drygt 100 kronor i månaden. Under en inkörningsperiod fram till 15 april kommer det dock vara gratis.

Efter ett års förberedelser är Hallandsposten och Hallands Nyheter nu redo att ta betalt för sitt innehåll i alla kanaler. I mitten av februari kommer modellen att tas i bruk.

Vilken variant kommer att bli volymtjänsten?

6-dagarsalternativet utan tvekan, säger Marie Erlandsson, privatmarknadschef på Hallandsposten och Hallands Nyheter.

Det kommer också att bli möjligt att köpa artiklar styckevis. Men hur mycket de ska kosta och vilket system som ska användas är inte beslutat.

Hur tror ni att förändringen kommer att påverka trafiken?

Svårt att säga. Kanske kan det bli ett tapp i början som vi sedan hämtar in och efter ett halvår har vi fler läsare än innan.

Är det utfallet mest realistiskt?

Det är så få som gjort det här så det är nästan omöjligt att svara på. Men vi är här för att skapa värde för våra läsare. Det som de vill ha ska vi förmedla, så vi måste vara lyhörda på signalerna och jobba utifrån det.

Blir det bara Hallandsposten och Hallands Nyheter som får den här modellen?

Blir det ett lyckat utfall så kommer givetvis de andra tidningarna inom Mediebolaget Västkusten (Bohusläningen och TTELA) att titta på det här också.

HP och HN ska ta betalt för allt innehåll

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev