Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Så blir Helsingin Sanomats betalvägg

Publicerad: 16 Oktober 2012, 06:24

Idag presenterade Helsingin Sanomat sin mjuka betalvägg.


En knapp hundring i månaden. Det blir priset för att framöver läsa Helsingin Sanomat på nätet. Efter fem gratisklick per vecka träder betalmuren i kraft.

Redan i augusti meddelade Nordens största dagstidning att man ämnar införa en betalmodell även för sin öppna sajt.

På lång sikt är betaltjänster en garanti för kvalitetsjournalistik även på nätet, förklarade ansvarige chefredaktören Mikael Pentikäinen.

Idag, tisdag, presenterar Helsingin Sanomat sin betalmodell. Det kommer framledes att kosta 9, 90 euro (knappt hundra kronor) i månaden att läsa tidningen digitalt.

För 14, 90 euro per månad får man tillgång till ”HS Verkko Plus” (HS Nät Plus) som då även innehåller iPad-applikation samt arkiv och olika läsversioner inklusive bl a månads- och nöjesbilagan.

Som Medievärlden tidigare berättat, har Helsingin Sanomat redan omkring 130 000 abonnnenter på sin digitaltidning. Dessa berörs inte av de nya avgifterna.

Har man dock enbart tidningen i pappersversion får man betala tre euro, alltså knappt 30 kronor, i månaden för att få tillgång till HS Verkko Plus, som är det nya namnet på den gamla digitidningen.

Exakt när förnyelsen träder i kraft är inte klart, men enligt tidningen ska det ske ”vid slutet av året”.

Sören Viktorsson, Helsingfors

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.