Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Så blev DirektPress Göteborg till GöteborgDirekt

Publicerad: 23 September 2016, 11:03

Skärmdump från den nya sajten. Foto: GöteborgDirekt.

Gratistidningen har genomgått en omvandling och bytt inriktning – närmar sig systersajten StockholmDirekt.


Ämnen i artikeln:

Direktpress

I början av september fick DirektPress samtliga fem lokatidningar i Göteborgsområdet nytt namn: GöteborgDirekt. I samband med det tändes också den nya sajten, som är byggd som StockholmDirekt.

– Nu blir det ett enhetligt varumärke. Det blir tydligare mot både marknaden och våra läsare, säger Carina Rydberg, vd GöteborgDirekt och fortsätter:

– Vi ska fånga upp det som händer i hela Göteborg, men ge det en lokal vinkel.

Varför gör ni den här omvandlingen?

– Vi har sett att behovet finns och förvånats över att ingen tar den här platsen. Så nu gör vi en satsning där vi bjuder på göteborgsnyheter samtidigt som vi har en tydlig lokal prägel. Det är ett sätt för oss att hitta nya läsare och stärka vår position på marknaden.

Kollegan Helene Claesson, chefredaktör för Direktpress, har i veckan varit Göteborg för att hjälpa till att bygga upp sajten samt implementera ett nytt tänk på redaktionen. Carina Rydberg förklarar hur strategin förändrats:

– Tidigare har våra journalister i första hand jobbat mot papperstidningen. Men nu blir det webb först och papper sedan. Prio ett är att pusha ut saker på webben, sedan plockas det därifrån till papperstidningen – men då kanske texten får en annan vinkel eller form.

Hur har det här tagits emot av publiken?

– Det har tagits emot mycket bra. Läsarna tycker att det är ett lyft – att det är ett helt annat tempo och ett annat sätt att läsa. Jag har inte fått någon negativ feedback alls, det är verkligen konstigt, säger Carina Rydberg och skrattar:

– För oss är det här en framgångssaga och hela personalstyrkan har gjort en fantastisk resa! Vi har fått ett team som verkligen jobbar framåt och har energi. Även om de haft det tidigare också, så har det blivit en slags omstart.

Samtliga tidningar heter nu GöteborgDirekt med lokala editioner i Centrum – Majorna/Linné, Hisingen, Frölunda Högsbo, Angered – Östra Göteborg och Askim – Norra Halland.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Direktpress

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.