Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Så arbetar Mittmedia med personaliserad e-post

Publicerad: 14 november 2018, 09:37

Linnea Edwall, digitala marknadsstrateg och produktägare för Mittmedias e-postsystem,

E-post utgör i dag grunden för Mittmedias kommunikation med privatkunder. För att nå dit har integrationen med databasen samt flexibla verktyg varit helt avgörande, berättar Linnea Edwall, digitala marknadsstrateg på Mittmedia.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Det dagliga användandet av e-post bland svenska surfare ökar. Mot den bakgrunden bestämde sig Mittmedia för två år sedan att e-post på sikt ska utgöra grunden för koncernens kommunikation med privatkunder. Arbetet med det har lett till att Mittmedia i dag kan händelsestyra och personalisera sin kommunikation via mejl och dialogrutor på nyhetssajterna.

Detta har möjliggjorts tack vare att man kunnat kombinera en stor mängd kund- och beteendedata samt genom att det händelsestyrda verktyget Triggerbee sedan sex månader tillbaka är integrerat i Mittmedias e-postverktyg Rule, enligt Mittmedias blogg på Medium.

– Integrationen med vår databas och kombinationen av dessa verktyg har varit helt avgörande för att vi ska kunna styra vårt innehåll till rätt målgrupper, säger Linnea Edwall, digitala marknadsstrateg och produktägare för Mittmedias e-postsystem, till Medievärlden.

Att Mittmedia nu kan personalisera e-posten utifrån kundernas användarbeteende innebär till exempel att informationen i mejlen ser olika ut beroende på om användaren har laddat ned en app eller inte. Men också att det går att påminna prenumeranter, som har ett abonnemang där e-tidningen ingår, att den finns tillgänglig även på röda dagar.

Skulle man kunna tänka sig att nästa steg är att det mejlet bara går ut till dem som faktiskt inte har öppnat e-tidningen, till exempel?

– Ja, vi håller just nu på med nya integrationsmöjligheter som kommer att göra att vi kan mäta exakt den typen av beteende. På så sätt kan vi skapa ännu mer och bättre kundanpassad kommunikation.

Och Mittmedia upplever att arbetet med e-postbearbetningen har gett effekt. Öppningsgraden på mejlutskicken har stabiliserats och stigit det senaste året och ligger numera på 30–50 procent.

Framåt vill man lyfta över även kommunikationen kring de transaktionella mejlen, som kvitton, betalningspåminnelser och liknande.

– Vi vet att de utskicken har en mycket hög öppningsgrad. Så där ser vi stora möjligheter att nå ut med även annan information exempelvis om hur man loggar in, information om våra appar eller vad som ingår i våra olika erbjudanden.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News