Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

S: Vad vill regeringen göra med public service?

Publicerad: 19 Januari 2007, 10:53

Planerar regeringen stora förändringar av public service? Socialdemokraternas mediepolitiska profil Margareta Israelsson vill ha svar av kulturministern.


Den nya regeringen kortade sändningsavtalen med SR, SVT och Utbildningsradion till 3 år. 2009 går de ut och ska ersättas med nya. Det kommer att kräva nya instruktioner och riktlinjer från regeringen till den beredning som ska förbereda de nya avtalen.

I en interpellation till kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth vill Margareta Israelsson ha besked om hur regeringen tänker.

”Vilka ytterligare frågor som inte omfattades av de tidigare utredningarna vill ministern få belysta i den kommande utredningen?

Kommer det i de kommande utredningsdirektiven klart och tydligt framgå att regeringen inte ser framför sig några omfattande förändringar av public service-bolagens uppdrag och struktur?

Om inte, vilka stora förändringar är det kulturministern vill öppna för i samband med ett nytt sändningsavtal?”

I interpellationen påminner Margareta Israelsson om att Cecilia Magnusson, i kulturutskottet för moderaterna, i budgetdebatten i december sagt att det kortade avtalet ger möjlighet till att diskutera stora förändringar av public service.

Förutsättningarna för public service debatterades livligt i riksdagen när Margareta Israelssons förra interpellation i ämnet besvarades, den 21 november. Protokoll här. Och i riksdagsdebatten om kulturdebatten den 13 december. Protokoll här.
Varför tar du upp frågan igen så snabbt?
– Jag tänkte faktiskt skriva redan dagarna efter budgettdebatten. Vi är osäkra på vad regeringen vill göra. Vi har nyligen haft en stor parlamentarisk utredning om public service. Vilka nya frågor vill de ha belysta i en ny beredning?
Vad hoppas du få för svar av kulturministern?
– Att de inte tänker förändra förutsättningarna för public service.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.