Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

S intresserat av hela NSD

Publicerad: 24 Augusti 2006, 10:57

Karl-Gunnar Holmqvist, styrelseordförande för Norrländska Socialdemokraten, tror att de lokala ägarna köper Orklas aktiepost.


Det är ännu oklart hur NSD kommer att påverkas av att Orkla Media har sålts till brittiska Mecom. Sedan 1997 har Orkla ägt 49 procent av NSD:s aktier, övriga delägare är arbetarrörelsens bolag Valrossen (31 procent) och Piteå-Tidningen (20 procent).
Karl-Gunnar Holmqvist tror inte att Mecom är intresserade av att behålla sitt ägande i NSD.
Mycket talar för att Valrossen och Piteå-Tidningen kommer att utnyttja sin hembudsrätt och köpa upp de 49 procenten. Det skulle innebära att NSD återigen blir helägt av socialdemokraterna. Efter att aktieposten har värderats väntar förhandlingar mellan de gamla och nya ägarna.
– Det pågår ett resonemang, men det är för tidigt att säga något om var vi landar, säger Lars V Granberg, styrelseordförande för Piteå-Tidningen.
Kan ni tänka er att föra diskussioner med ytterligare delägare?
– Vi utesluter ingenting. Huvudsaken är att skapa bra förutsättningar för NSD:s fortsatta verksamhet.
Toivo Hofslagare, styrelseordförande i Valrossen, säger till NSD att Norrbottens-Kurirens ägare Norrköpings Tidningar inte är den partner man i första hand vill diskutera med:
– Det är inte särskilt bra att ha den som äger vår stora konkurrent i Luleå som delägare i NSD. Det vore inte så trevligt.
Koncernen NSD redovisade ett rörelseresultat på 8,6 Mkr för 2005. Det var något bättre än föregående år. Rörelsemarginalen låg på 5 procent.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.