Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ryssland skyller attentat i Stockholm på TT

Publicerad: 24 Mars 2005, 09:08

Den ryska regeringen skyller det förmodade bilbombsattentatet vid ryska ambassaden i Stockholm på svenska nyhetsbyrån TT.


Rysslands ambassadör Nikolaj Sadtjikov lämnade igår onsdag in en protest till UD. Ambassadören är upprörd över TT:s intervju  med den tjetjenske rebelledaren Shamil Basajjev och  hävdar att  Sverige ”tillåter att internationella terrorister som Basajev får tala helt fritt i svenska massmedier”.

Mats Johansson, redaktionschef på TT, säger till Svenska Dagbladet att han tar det ryska utspelet med ro:

– Vi återger dagligen den ryska regeringens bild av konflikten i Tjetjenien. Nu hade vi chansen att ställa frågor till den andra parten, och då gjorde vi det.

TT:s vd Raoul Grüthal säger till Resumé.se att ”Det är naturligtvis pikant, nästan komiskt, att en regering diskuterar mediernas ställning med en annan regering.”

Basajev har tagit på sig ansvaret för en rad terrordåd i Ryssland, bland annat attacken mot skolan i Beslan och ockupationen av Dubrovkateatern i Moskva.
Bo Hedin

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.