Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Rundbloms nya styrelseuppdrag

Publicerad: 23 maj 2017, 09:15

Lars Rundblom, Gustav Hjärn och Lars Grafström.

Göteborgs-Postens förre vd Lars Rundblom är en av de nya ledamöterna i kommentarplattformen Ifrågasätts styrelse.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenFokusKarin Pettersson

Kommentarsplattformen Ifrågasätt grundades sommaren 2015 av de tidigare Phonera-medarbetarna Gustav Hjärn, Henric Wiklund, Mattias Tönnheim och Mats Nilsson. Bolaget växte fram genom en vilja hos grundarna att skapa en teknik som skulle stävja de ökade problem med dålig ton och jargong som fått flera mediesajter att stänga sina kommentarsfält.

I dag hölls Ifrågasätts årsstämma och i samband med det valdes flera nya ledamöter in i styrelsen. En av dem som tar plats i styrelsen Göteborgs-Postens förre vd Lars Rundblom:

”Det känns inspirerande att få vara med när Ifrågasätt går in i ett skarpt läge. De flesta mediehus strävar efter stor interaktivitet med läsare och opinionsbildare, men moderering dygnet runt och nättroll med många identiteter tar stora resurser från medieföretagen. Därför tycker jag att Ifrågasätt har en viktig funktion för att möjliggöra ‘det goda samtalet’.”

En annan som går in i styrelsen är Lars Grafström, som tillsammans med Martin Ahlquist, Martin Ådahl och Karin Pettersson grundade Fokus år 2005.

”När vi startade Fokus var en av våra ambitioner att skapa ett forum för fördjupande politisk journalistik. Och det skapas väldigt mycket god journalistik i Sverige, men sedan då? Det Mediesverige saknar nu är ett bättre utbyte med kloka läsare, och här kommer Ifrågasätt fylla en viktig roll”, säger Lars Grafström.

Gustav Hjärn, grundare och vd för Ifrågasätt, är glad över rekryteringarna:

”Vi är oerhört glada över att få in inte bara en, utan två tunga medienamn med djup marknadskunskap och många viktiga kontakter. Dessa rekryteringar ligger helt i linje med vår strategi när vi nu flyttar fokus från utveckling till försäljning.”

Övriga styrelsemedlemmar:

Henric Wiklund, grundare och tidigare vd för Phonera, ordförande.

Mats Nilsson, advokat och partner vid MAQS advokatbyrå, ledamot.

P Magnus Olsson, Unigrafic AG, ledamot.

Mattias Tönnheim, grundare av Samurai PR, suppleant.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev