Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

RUG:s ordförande lämnar

Publicerad: 1 mars 2018, 06:24

Jonathan Lundqvist, ordförande i Reportrar utan gränser.

Jonathan Lundqvist, ordförande i den svenska sektionen av Reportrar utan gränser, lämnar sin post i samband med årsmötet. Han har varit ordförande sedan 2013.


Ämnen i artikeln:

Reportrar utan gränser

Jonathan Lundqvist har varit aktiv i Reportrar utan gränsers styrelse sedan 2009 och haft ordförandeposten sedan 2013. Men inför föreningens årsmöte i mars har han meddelat valberedningen att han inte kandiderar för omval:

”När jag tillträdde lovade jag mig själv att inte sitta på stolen längre än fem år. Jag tror att både individer och organisationer behöver omväxling i sitt ledarskap. Det är en bra punkt att lämna över till någon annan”, säger Jonathan Lundqvist i ett pressmeddelande.

Han är stolt och nöjd över Reportrar utan gränsers arbete under hans ordförandeskap:

”Vi har arbetat för att få mer spridning för våra frågor, både mot allmänhet och beslutsfattare, och det tycker jag att vi har lyckats med. Vi har kommit nära att tillsätta en specialrapportör i FN, till exempel. Vi har också arbetat konkret med internationella projekt för att stötta journalister i Jordanien, Kenya, Colombia och flera andra länder”, säger Jonathan Lundqvist, som också vice ordförande i den internationella moderorganisationen Reporters Sans Frontièrs International. Ett uppdrag han behåller.

Någon efterträdare har ännu inte utsetts.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Reportrar utan gränser

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev