Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

RUG: Iran bör förklara ung kurdiskas död

Publicerad: 11 Augusti 2006, 11:17

De iranska myndigheterna bör förklara omständigheterna kring Ayfer Serçes död. Det anser Reportrar utan gränser, som engagerat sig i omständigheterna kring den unga kurdiska journalistens och aktivistens död för fjorton dagar sedan.


Ayfer Serçe, som var turkisk medborgare,  dödades i samband med en av de iranska säkerhetsstyrkornas beväpnad attacker mot kurdiska rebeller i Keleres, som ligger i den nordvästra delen av Azerbaijan. Hennes uppdragsgivare, Firat Haber Ajansi (Eufrats nyhetsbyrå), anklagar nu iransk militär för att ha dödat henne.
Ayfer Serçe arbetade fär nyhetsbyrån under pseudonymen Silan Aras. I början av juli reste hon till Azarbayjan för att undersöka omständigheterna kring den självmordsvåg som förekommit bland den kurddominerade regionens kvinnor.
När Ayfer Serçes familj kom till sjukhuset i Salmas för att föra henne tillbaka till hemlandet  fick den veta att de iranska myndigheterna fört bort hennes kropp. Familjemedlemmarna blev också visiterade när de anlände till staden.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.