Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Rouzbeh Djalaie prisas av PEN

Publicerad: 24 mars 2015, 06:46

Södra och Norra Sidans grundare Rouzbeh Djalaie, nu på Sveriges Radio, tilldelas Svenska PENs Bernspris 2014.


Motiveringen: Svenska PENs Bernspris 2014 tilldelas journalisten och redaktören Rouzbeh Djalaie för arbetet med att vitalisera lokal- och medborgarjournalistiken i Stockholms förorter. Djalaie har visat hur närheten till läsarna kan resultera i journalistik som blir en positiv kraft i en samhällelig förändring.

Rouzbeh Djalaie arbetar sedan i februari arbetar på P4 Stockholm, Det är förstås väldigt hedrande att få samma pris som Per Anders Fogelström och Alexandra Pascalidou. Det visar att det finns ett behov av att lyfta fram nya berättelser om Stockholm. Vi har en delad stad med stora klyftor där stora delar ligger i medieskugga. Priset är en bekräftelse på det behovet, säger han i en kommentar.

Bernpriset

Priset instiftades 1963 av poeten och dåvarande ordförande i Svenska PEN Johannes Edfelt och dennes bror Arne Edfelt, som då var direktör för Berns restauranger i samband med Berns 100-årsjubileum för att påminna om restaurangens centrala plats i Stockholms kulturliv. Det ska tillfalla en Stockholmsskildrare som med konstnärliga medel visat nya sidor av stadens liv. Bland tidigare mottagare av priset märks bland andra Per Anders Fogelström (1964), Alexandra Pascalidou (2002), Daniel Sjölin (2006) och Per Wirtén (2011).

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.