Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Rörliga reportrar och rörlig strategi för GP:s webb-tv

Publicerad: 18 April 2007, 11:04

Göteborgs-Postens nya webb-tv-redaktion är formerad. Stina Selin från TV4 Halland blir programledare och Anders Hallerhed och Anna Wallin blir reportrar. Dessutom kommer fyra personer från andra redaktioner jobba med webb-tv.


I mitten av maj räknar Göteborgs-Posten med att starta sändningarna. Förhoppningen var att de skulle startat redan i april.

– Sådana här grejer tar tid om man ska göra det bra, säger projektledaren Anders Goliger.

Anders Goliger har fått sällskap av reportrarna Anders Hallerhed, som tidigare varit nattchef på GP, och Anna Wallin som tidigare arbetat på bland annat på Rapport. Programledare och reporter blir Stina Selin från TV4 Halland.

– Men i praktiken kommer vi alla att göra allt, säger Anders Goliger

Dessutom kommer fyra personer från andra redaktioner att läras upp till webbreportrar för att göra inhopp. Det blir en från sporten, en från nyheter, en från gp.se och en fotograf. Dessa kommer att fungera som enmansteam, och skaran kommer att utökas enligt Anders Goliger.

Nu jobbar de med att definiera en målgrupp och utforma innehållet efter den.

– ÖP var först med webb-tv och det ska de ha en eloge för, men de har inte haft så mycket idéer om innehållet. Vi knådar fram innehållet just nu. Det ska vara ungt, rappt, storstadsmässigt, men vad betyder det?

– Jag vet inte ens om nyhetssändningar är grejen på nätet. VLT har sport- och nöjesmagasin, det kanske är bättre. Vi kommer att ha en rörlig strategi. Det som blir klickat är det som funkar och det kommer att avgöra.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.