Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Roger Boström om att lämna OTV

Publicerad: 26 Februari 2018, 08:43

Pontus Roos och Roger Boström.

Efter 30 år som vd lämnar Roger Boström nu sin skapelse Ortstidningar i Väst. – Jag känner en viss saknad, men samtidigt är jag väldigt stolt, säger han.


Koncernen har under hans 30 år som vd och ägare gått från en omsättning på 14 miljoner till över 100 miljoner kronor. De har startat tidningar i Stenungssund och Kungsbacka och hela tiden utvecklat de befintliga tidningarna.

Roger Boström köpte företaget tillsamans med Lysekilspostens ägare Helge Gustafzon. Senare gick Sören Björklund in som delägare under en period. Roger Boström har också varit ensam ägare, men idag är Stampen och Gota huvudägare.

– Jag fyller 65 till sommaren och efter 30 år som vd tycker jag att det var dags att göra något annat. Vi är nu inne i en fas med ökat fokus på läsarintäkter där vi lagt grunden och jag känner att någon annan kan ta över.

OTV har ju ändå varit som ett familjeföretag, hur känns det att lämna?

– Det kan man säga, även om vi haft stora delägare. Att efter 30 år lämna något man byggt upp… Jag känner en viss saknad, men samtidigt är jag väldigt stolt.

Han efterträds av koncernens försäljningschef Pontus Roos som tar över som vd på torsdag. Han kommer att kombinera rollen som försäljningschef med rollen som vd.

Innebär det att du egentligen inte behövdes?

– I takt med att organisationen förändras och utvecklas var jag och styrelsen överens om att vi skulle ändra ledningsgruppen. Jag har på något sätt grundat för att minska ledningsgruppen och få mer resurser ut i linjen, att få mer resurser till redaktionerna.

Roger Boström kommer att sälja sin kvarvarande andel på 9 procent i bolaget till huvudägarna Stampen och Gota Media, som idag äger 45,5 procent vardera. Han kommer däremot att sitta kvar i OTV:s styrelse och ska också jobba med att bevaka presspolitiken för koncernens ägare Gota Media och Stampen.

Är inte det samma uppdrag som Thomas Grahl har?

– Vi är ju några personer som följt mediepolitiken ett bra tag, bland annat vi två. Att det behövs olika ingångar och erfarenheter har varit utgångspunkten för Gota och Stampen och det blir ganska naturligt att jag fortsätter med det eftersom jag sitter kvar i styrelsen och de vill behålla den kompetensen i organisationen.

Hur viktig är presspolitiken för en koncern som OTV?

– Presspolitiken har varit viktig, och det var positivt att det inte blev några större förändringar i presstödet. Det ger en trygghet att fortsätta utveckla affären i alla fall fyra, fem år.

Förutom uppdraget för OTV fortsätter han sitta i styrelsen för Tidningar i norr.

Har du några andra planer, blir det mer tid i båten nu?

– Båten har jag sålt. Jag kommer ägna mig mer åt föreningslivet, bland annat det lokala näringslivet, handbollsklubben och folkhögskolan Alma.

Ortstidningar i Väst

Ortstidningar i Väst ger ut tidningarna Kungälvs-Posten, ST tidningen, Mölndals-Posten, Kungsbacka-Posten, Kungsbacka-Nytt och Lokaltidningen Stenungsund Tjörn Orust

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.