Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Röda Korset prisar reportageteam på Aftonbladet

Publicerad: 12 Maj 2017, 07:41

Aftonbladets Erik Wiman och Magnus Wennman landade i morse på Arlanda efter en reportageresa. Där mottogs de av Hala Mohammed, vice ordförande för Röda Korset, som berättade att de är vinnare av organisationens årliga journalistpris.

Röda korsets journalistpris 2017 går till reportern Erik Wiman och fotografen Magnus Wennman på Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Juryns motivering lyder: ”Erik Wiman och Magnus Wennman på Aftonbladet rapporterar från många av världens oroshärdar. Med närvaro, fakta, kunskap och bildspråk berättar de om krig, konflikter – och förödande humanitära konsekvenser. De gör det med ett stilistiskt anslag – i både text och bild – som gränsar till det poetiska utan att tumma på sakligheten. Deras arbetssätt att arbeta i de flesta mediekanaler förstärker ytterligare bilden av en betydande journalistisk gärning i vår tid.”

Röda Korsets journalistpris går till ”den journalist eller team av journalister vars hängivna arbete ökar förståelsen för de humanitära konsekvenserna och komplexiteten i dagens krig och katastrofer”.

”Det är jätteärofyllt, naturligtvis. Både jag och Erik har ägnat oss åt detta i fem-sex år. Det är hedrande och stort”, säger Magnus Wennman till Aftonbladet inifrån.

Priset, om 25 000 kronor, är ett resestipendium.

Svenska Röda Korsets vice ordförande Hala Mohammed har lett juryarbetet. I övrigt består juryn av Agneta Ramberg, utrikeskommentator Sveriges Radio, Kristina Lindström, dokumentärfilmare SVT, Olof Brundin, skribent och Paul Hansen, fotograf Dagens Nyheter.

Här är en lista över samtliga nominerade.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.