Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ring P1 fälls av GRN

Publicerad: 19 Mars 2012, 12:48

En lyssnares inlägg gav uttryck för en kränkande och fördomsfull syn på invandrare från arabisktalande länder.


Det förinspelade inlägget sändes okommenterat och utan möjlighet till efterföljande diskussion, skriver Granskningsnämnden för radio och tv, som därför funnit att sändningarna stred mot bestämmelsen om mediets genomslagskraft.

Huvudsändningen friades, men Granskningsnämnden kritiserar att programledaren inte kommenterade hätskheten i lyssnarinlägget eller på annat sätt tog avstånd från uttalandena. Det var en språksatsning hos Malmöpolisen som föranledde det fördomsfulla inlägget.

I övriga beslut anser Granskningsnämnden  att SVT:s Sportnytt gjort sig skyldigt till otillbörligt gynnande efter att ha exponerat en bok om en fotbollsspelare på ett alltför omfattande sätt.

Den regionala tv-sändningen 24 Norrbotten innehöll ett felaktigt påstående om en lokalpolitiker. Eftersom Piteå-Tidningen fyra dagar innan sändningen rättat samma felaktiga uppgift, menar Granskningsnämnden  att faktakontrollen inför sändningen var ”påfallande bristfällig.”

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.