Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Riksdagspolitiker tar upp hot mot medier

Publicerad: 26 September 2013, 08:14

Riksdagsledamöterna Andreas Norlén och Finn Bengtsson vill att riksdagen ska debattera hoten mot medierna.


Ämnen i artikeln:

Corren

Hot och våld mot privatpersoner och näringsverksamhet är allvarligt men när hoten riktas mot media och mot rättsväsendet är det dags att rida ut med kavalleriet. Grundpelarna i samhället och i det demokratiska samtalet måste värnas, säger Andreas Norlén till Corren.se.

Tillsammans med sin riksdagskollega Finn Bengtsson träffade han i går Correns chefredaktör Charlotta Friborg för att informera sig mer om den senaste tidens hot mot tidningens medarbetare.

Duon filar just nu på en motion där de vill ha en översyn av lagstiftningen om hot och våld mot journalister och förtroendevalda.

De planerar också ett öppet seminarium i riksdagen för politiker, tjänstemän, polis och press för att diskutera dessa frågor. Debatten om hur den organiserade brottsligheten påverkar det öppna samhället är viktig . Och det är inte någon partipolitisk fråga anser de båda moderata riksdagspolitikerna från Östergötland:

Nej, vi vill att det omgivande samhället ska markera att gränsen är nådd. När Östergötland står enat bakom de hotade har det en avskräckande effekt, och samma sak gäller förstås på riksplanet, säger Andreas Norlén till Corren.se.

Nytt hot mot Corren

Corren utsatt för hot

Ämnen i artikeln:

Corren

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.