Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Riksdagspartier eniga om sänkning av digitalmoms

Publicerad: 19 Oktober 2016, 04:59

En politikerenkät som DN genomfört visar att samtliga riksdagspartier vill se samma moms på tryckt material som på digitala produkter.


Ämnen i artikeln:

EUOlof LavessonModeraterna

I går skrev DN om att nya regler som öppnar för att EU:s medlemsländer själva kan bestämma på vilken nivå de vill lägga momssatsen för digitala produkter kan komma inom kort. I dag har tryckt material 6 procent moms medan momssatsen för digitalt material ligger på 25 procent.

Efter publiceringen följde DN upp frågan om digitalmomsen med en politikerenkät. Svaren visar att de svenska riksdagspartierna är eniga om att den digitala momsen bör sänkas till 6 procent. Men föga har skett och de politiker som DN pratat med tycker att regeringen varit för passiv i frågan:

”Alice Bah Kuhnke har nämnt mediefrågor som en prioritering sedan hon tillträdde, men än så länge har man gömt sig bakom medieutredningen som kommer senare i år. Men det här med momsen är något som behöver lösas direkt oavsett vad Anette Novak kommer fram till”, säger Olof Lavesson, kulturpolitisk talesperson för Moderaterna till DN.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

EUOlof LavessonModeraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.