Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Riksåklagaren tar upp fallet Sinthu

Publicerad: 3 Maj 2017, 10:34

Riksåklagare Anders Perklev. Foto: Thomas Carlgren

Efter Ekots gräv – nu tar riksåklagaren upp förundersökningen kring Sinthu Selvarajahs död.


P1-dokumentären Fallet Sinthu – död i slutet rum sändes i november 2015. Bakom den står de prisade journalisterna Daniel Velasco och Bo-Göran Bodin. De två granskar i dokumentären omständigheterna kring 28-årige Sinthu Selvarajahs död i samband med ett polisingripande i ett låst rum på psykakuten i Västerås december 2014.

I samband med P1-granskningen valde åklagaren att öppna förundersökningen igen, men den lades dock senare ned igen.

Nu har riksåklagaren beslutat att öppna ärendet ytterligare en gång. I dag överlämnades det till Särskilda åklagarkammaren för fortsatt handläggnig, enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten. Riksåklagarens gör bedömningen att polisingripandet kan ha medfört ansvar för vållande till annans död eller åtminstone tjänstefel.

”Vi har gått igenom händelseförloppet och konstaterar att det finns fler utredningsåtgärder som man kan vidta. Vi har också gjort en delvis annorlunda rättslig bedömning”, säger riksåklagaren Anders Perklev till Sveriges Radio.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.