Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Rickard Olsson blir delägare i Njus

Publicerad: 11 januari 2018, 11:32

Rickard Olsson blir delägare i Njus.

Nyhetstjänsten Njus har rekryterat den tidigare SVT-programledaren Rickard Olsson.


På SVT har Rickard Olsson bland annat programlett ”Vem vet mest” och ”Sommarkväll med Rickard Olsson” – och tidigare även ”Söndagsöppet” och ungdomsprogrammet ”Bullen”. Men i december valde Rickard Olsson att lämna SVT efter att sändningstiderna för ”Vem vet mest?” förändrats.

Nu står det klart att han i stället går in som delägare i nyhetstjänsten Njus, där han också kommer att skriva krönikor.

”Jag vill tillbaka till journalistiken och känner speciellt för bra lokaljournalistik”, säger han i ett pressmeddelande.

Sedan i mars är också tv-profilen Lennart Ekdal delägare i Njus.

”Det här är ett spännande initiativ som kan locka många av de journalister som tröttnat på nedskärningarna på sina tidningar. Jag tror stenhårt på detta som ett nyheternas Spotify, allt i ett. I Njus får du alla nyheter från alla samlade i en enda app”, säger Rickard Olsson.

Sundsvalls-entreprenören Rolf Bäck som grundat Njus är glad över att Lennart Ekdahl och Rickard Olsson valt att gå in i tjänsten:

– Det känns väldigt roligt, nästan så att man får nypa sig i armen. Det betyder förstås mycket för oss att få in kända profiler, men framför allt har de en kompetens som är värdefull.

I slutet av mars 2017 smygstartade sajten och ett par månader senare lanserades den brett. I dag är omkring 50 frilansjournalister, spridda över landet, knutna till nyhetstjänsten.

– Det går riktigt bra för Njus. Vi har en genomsnittlig månadstillväxt på 204 procent och över 100 000 unika besökare i månaden på vår betaprodukt. I går släppte vi vår nya app för iPhone, och nästa steg blir att släppa den för iPad och Android, säger Rolf Bäck.

Läs också

Lennart Ekdal delägare i Njus.me

Hon är Njus chefredaktör

Nu stöttar näringslivet Njus

Han vill rädda den lokala journalistiken

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.