Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ricard Robbstål blir ny vd för GP

Publicerad: 15 Mars 2010, 10:50

Ricard Robbstål blir ny vd för Göteborgs-Posten, beslutade tidningens styrelse i morse. (Uppdaterad)


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Ricard Robbstål efterträder Lars Rundblom som vd för Götborgs-Posten 6 april och kommer också att ingå i Stampen-gruppens koncernkoordinationsgrupp.

Det känns helt fantastiskt som Götborgare, uppvuxen i Göteborg att få företräda en så älskad produkt och ett så starkt varumärke. Och att få fortsätta jobba inom den här verksamheten med de här personerna är minst lika fantastiskt, säger han.

Ricard Robbstål började jobba på Göteborgs-Posten som chef för privatmarknad 2002 och blev försäljnings- och marknadsdirektör 2005.

Vem kommer att ersätta dig?

Jag har inte hunnit tänka så långt.

Sökte du jobbet eller blev du tillfrågad?

Jag sökte och det har varit en lång rekryteringsprocess som skötts av ett frisåtende bolag.

Har du något nytt mandat, eller ska du fortsätta på inslaget spår?

Vi har lagt en strategi för nästa period och den ligger. Det finns ingen anledning att riva upp den med rötterna. Jag har suttit i företagsledningen i sex år så jag har ju varit högst delaktig i den också.

Vilka är de största utmaningarna?

Att behålla vår unika styrka och position i Västsverige. Vi ska fortsätta slåss för vår position på hemmaplan.

Vilka är de största hoten mot den positionen?

Att vi tappar fokus på vad om är viktigt och inte bevakar rätt saker. Och så klart de strukturella och konjunkturella förändringarna.

I ett pressmeddelande säger Tomas Brunegård, styrelseordförande i GP:  ”Ricard har en mycket gedigen erfarenhet från försäljningssidan vilket är en stor tillgång i arbetet att skapa lönsamhet och tillväxt. Han har en stor respekt och förståelse för den lokala journalistiken och har visat en lyhördhet för balansen mellan de redaktionella och kommersiella värdena .. Det är väldigt roligt att kunna konstatera att en intern kandidat stod sig så stark i den mycket hårda konkurrensen”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.