Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Researchgruppen har även Flashbacks användarkonton

Publicerad: 10 September 2014, 12:51

Researchgruppen, vars research ligger bakom många av Expressens senaste SD-avslöjanden, säger sig även ha tillgång till Flashbacks databas.


Ämnen i artikeln:

Flashback

Researchgruppen skriver på Twitter att flera tidningar varit intresserade av materialet, men att de väntar med att göra något av det eftersom de nu prioriterar avslöjandena om SD och Avpixlat.

”Vi pratar med olika tidningar för samarbete. Men vi hoppas hitta saker om makthavare och politiker. Det vore journalistiskt tjänstefel att inte använda uppgifterna”, säger Martin Fredriksson från Researchgruppen till Nyheter24.

Flashback är ett av Sveriges äldsta och största forum, med 896 000 medlemmar och 47 miljoner inlägg. Forumet har som sin slogan ”yttrandefrihet på riktigt” vilket bygger på att användarna kan vara anonyma.

Expressen och Researchgruppen belönades tidigare i år med en Guldspade för sina avslöjanden av rasistiska kommentatorer, som byggde på att Researchgruppen lyckats spåra kommentatorer via deras Disquskonton.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Flashback

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.