Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Reportrar reagerar mot Trumps sexism

Publicerad: 23 februari 2016, 13:00

De arbetar för olika tv-kanaler och tidningar, av olika politisk färg. Men de har alla drabbats av Trump-supportrarnas kvinnohat som eldas på av presidentkandidaten själv.


Ämnen i artikeln:

SexismDonald Trump

Skällsord som ”bitch” och ”bimbo” haglar över de kvinnliga reportrar som bevakar mannen som hoppas bli USA:s näste president, berättar den liberala amerikanska sajten PoliticusUSA.com. Och det gäller oavsett om kvinnorna arbetar för vänstertidningar eller för konservativa FOX News.

Som Megyn Kelly, en tung journalist på ovanstående kanal som hedras med omslaget på senaste numret av Vanity Fair. Kelly ”vågade” debattera med Trump bara för att bli kallad bimbo av honom och än värre tillmälen av hans supportrar. Enligt Megyn Kelly är retoriken från Trump-lägret nu så kvinnofientlig att hon inte längre kan vara på Twitter.

Den senaste utvecklingen är att Donald Trumps supportrar tar sitt kvinnohat offline och demonstrerar det helt öppet vid tal och andra offentliga sammankomster. Men allt fler kvinnor som bevakar valkampanjen höjer nu alltså sina röster och ger varandra stöd i sociala medier, över kanalgränserna.

Brittiska Telegraph har för övrigt en lika underhållande som skrämmande ”sexism-räknare” som håller koll på Donald Trumps negativa uttalanden om kvinnor genom decennierna. Till påhoppen under årets valkampanj hör: ”Vem skulle rösta på ett ansikte som det där?”, om den rivaliserande presidentkandidaten Carly Fiorina.

Ämnen i artikeln:

SexismDonald Trump

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.