Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Reportrar protesterar mot protester

Publicerad: 13 Mars 2012, 09:33

Ryska journalister har startat en Facebook-grupp för mediearbetare som fått nog av de pro- och anti-regeringsdemonstrationer som avlöst varandra.


Det rapporterar den statsägda nyhetsbyrån Ria Novosti. Korrespondenter för kända medier som Gazeta.ru, Ekho Moskvy och dagstidningarna Vedomosti och Komersant ska ha gått med i gruppen, vars motto är: ”Låt journalister återvända till sina familjer!”.

Gruppen började som ett skämt, berättar Elisabet Surnatjova, korrespondent för webbportalen Slon.ru. ”Efter ännu en demonstration kom vi tillbaka till våra skrivbord, utmattade. Vi började inse hur innerligt trötta vi var på alla dessa tjatiga protestkampanjer; urtrötta på att springa runt på gatorna sent in på natten.”

Snart gick fler journalister med, också som ett skämt. Gruppen funderar nu på att bjuda in kravallpoliser till sitt kommande motevenemang: ”De måste vara urtrötta på protesterna för rättvisa val”, menar Surnatjova.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.