Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Replik: Självklart normaliserar inte SVT nazismen

Vi söker regelmässigt dem vi kritiserar i vår journalistik - det må vara gängkriminella, mördare eller krigsförbrytare, skriver Charlotta Friborg programchef och ansvarig utgivare för Riksnyheterna i en replik till Isobel Hadley-Kamptz.

Publicerad: 15 november 2017, 07:18

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Charlotta Friborg, ansvarig utgivare på SVT Nyheter. Foto: SVT


Ämnen i artikeln:

SVT

SVT Nyheter har i en lång rad publiceringar på senare tid rapporterat om det hat och de hot som politiker utsätts för. En del av denna stora publicering var att rapportera om den studie som FOI gjort om hatsajters retorik och publik. I denna publicering sökte vi företrädare för två av de större hatsajterna för en kommentar.

Detta innebär dock inte att vi ser exempelvis Nordfront som något annat än en våldsbejakande, antidemokratisk och hatisk nazistorganisation. Vi söker regelmässigt dem vi kritiserar i vår journalistik – det må vara gängkriminella, mördare eller krigsförbrytare. Så också i detta fall. Däremot låter vi inte någon intervjuad hetsa mot folkgrupp eller komma med nazistisk hatpropaganda.

Så nej, självklart normaliserar inte SVT nazismen. Tvärtom har vi vid upprepade tillfällen den senaste tiden granskat den organiserade nazismen och kommer att fortsätta göra det.

Charlotta Friborg

Programchef och ansvarig utgivare för Riksnyheterna

mvredaktion

Tidigare inlägg i debatten

Problematiskt att SVT normaliserar nazismen

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.