Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Remissvaret om presstödet är också Svenskans

Publicerad: 15 Maj 2008, 16:05

Skånska Dagbladets remissvar om presstödet är också Svenska Dagbladets remissvar. - Ett missförstånd som vi beklagar, det kommer ett särskilt remissvar från Schibsted senare, säger Svenskans vd Raoul Grüntahl.


Den kommentar till regeringens förslag till nytt presstödssystem som Skånska Dagbladet och Svenska Dagbladet arbetat fram, också som en folder i en kortversion, är inte bara Skånskans remissvar utan också Svenskan.

De jurister som hjälpt företagen med svaret kommer också att bidra till Schibsteds särskilda svar, som ska bli klart inom kort. Remisstiden löper ut den 9 juni.

I sitt gemensamma remissvar är Skånskan och Svenskan starkt kritiska till hur regeringen har handlagt frågan. Framför allt menar man att det inte finns någon invändning från EU-kommissionen mot det svenska presstödet.

De två tidningarna kommer – om regeringens förslag genomförs – att förlora vardera 48 miljoner när storstadsstödet är helt avvecklat.

I remissvaret föreslår man att regeringen drar tillbaka förslaget och utreder presstödet, med sikte på att det ytterligare ska förstärka mångfalden.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.