Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag28.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Rekordstort sparpaket på Aller media

Publicerad: 28 Mars 2018, 03:45

Aller media. Foto: Linnéa Kihlström

Medieföretaget ska spara 110 miljoner svenska kronor – samtliga avdelningar kommer att drabbas av uppsägningar.


Ämnen i artikeln:

Aller Media

Behovet av omorganisationen har uppstått i och med en dramatisk nedgång för printaffären enligt ett internt meddelande som gick ut på intranätet i går, vilket Dagens Media var först att rapportera om.

Av meddelandet framgår att Aller medias omsättning i print årligen minskar med cirka 70 miljoner kronor. Nu väntar kostnadsbesparingar på 110 miljoner kronor (i det ingår den redan utannonserade outsourcingen av redigeringen, reds. anm.). Samtliga avdelningar kommer att drabbas av uppsägningar. Men hur många är ännu inte klart. Sparpaketet är det största företaget behövt genomföra någonsin.

En arbetsgrupp har fått i uppdrag att se över hur organisationen kan ”optimeras och anpassas” samt vilka åtgärder som behöver vidtas:

”Målsättningen är att kunna inleda genomförandet av dessa insatser snarast för att sedan pågå under 2018-2019, redan under befintligt budgetår ska vi kunna se effekt av åtgärderna. I slutet av maj kommer vi kunna informera samtliga medarbetare om av styrelsen beslutade insatser och tidsramar.”

Läs också

Aller Medias layout ska göras utanför Sverige

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aller Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.