Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Rekordstort engagemang för pressfrihet på bokmässan

Publicerad: 27 september 2012, 12:31

En tusenhövdad publik såg Johan Persson och Martin Schibbye göra gemensam sak med Esayas Isaak på Bokmässan.


Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling frågade Esayas vad som kan göras för hans bror Dawit Isaak som nu suttit 11 år i eritreanskt fängelse.

”Inte glömma bort honom. Den dagen vi gör det, då dör han. Det är det regimen vill. Uppmärksamheten har blivit en slags försäkring för honom”, svarade Esayas Isaak.

Johan Persson höll med och sade att den information de fick om att folk brydde sig och jobbade för dem var oerhört viktigt. ”Helvetet blir lite lättare om man vet att folk på utsidan jobbar för en”.

Johan Persson sade också att det varit svårt att vara glad över frigivandet. ”Det är väldigt tungt att bära på det när man tänker på alla andra journalister som sitter kvar i fängelse” sade han.

Johan Persson och Martin Schibbye kommer att engagera sig djupt i pressfrihetsfrågor framöver. Men hur och var kan de inte säga än, de är fortfarande för omtumlade efter frigivandet.

Martin Schibbye avslutade med att tacka alla som stöttat dem: ”Från djupet av vårt hjärta, tack för allt ert stöd.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.