Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Rekordsiffror för kvällstidningarnas sajter

Publicerad: 14 Mars 2011, 08:21

Katastrofen i Japan och Håkan Juholts nominering till ny partiledare för Socialdemokraterna är två av händelserna som drev rekordtrafik till kvällstidningarnas sajter under förra veckan.


2 710 477 unika besökare hade Expressen.se förra veckan skriver tidningens chefredaktör Thomas Mattsson på sin blogg. Antalet besökare var 9 464 305 och antalet sidvisningar 38 697 674.

Inte minst har de rörliga inslagen från Egypten och Japan dragit mycket tittare konstaterar Thomas Mattsson.

Nästan lika många besökare som Expressen hade under hela veckan hade Aftonbladet i fredags. 2 230 545 unika besökare den dagen gör det till den bästa fredagen någonsin för sajten.

Denna gång försökte vi snabbt komplettera vår journalistik med att koppla ihop oroliga anhöriga i Sverige med svenskar i de drabbade områdena och länka information från UD:s konsulära avdelning. Vi har gjort det tidigare när till exempel askmolnet drabbade svenskar i världen.

Vi kommer nu att titta närmare på att utveckla journalistisk service för Aftonbladets läsare i tider av kris och kaos, säger chefredaktör Jan Helin till Resume.se.

6 077 672 unika besökare blev det för hela veckan på sajten. En procent mer än förra veckan och tio procent högre än samma vecka ifjol.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.