Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Rekordresultat av MTD – men minskad omsättning

Publicerad: 16 Januari 2007, 08:54

Distributionsföretaget MTD gjorde 2006 sitt bästa resultat hittills, 15,2 miljoner, en nettomarginal på nästan 8 procent. Samtidigt minskade omsättningen från 200 miljoner till 196, framför allt på grund av att företaget förlorade Svenska Spel som kund i höstas.


MTD är dagstidningsdistributörernas gemensamma utvecklingsföretag, med uppdraget att göra mer av affären att dela ut morgontidningar. Den snabbast växande delen är distributionen av veckotidningar och tidskrifter, oadresserat och på försök också adresserat, till prenumerant. Under 2006 utgjorde den verksamheten 54 procent.
Ungefär lika stora har tidsskriftsdistribution till återförsäljare och kuponger och program till ombud varit, vardera 40 miljoner. Allt mer på marginalen är distribution av gods. I fjol ungefär 20 miljoner.
Lars Callenfors, MTDs vd, räknar med att privatdistributionen kommer att växa ännu mer under 2007.
– Budgeten är oförändrad vad gäller omsättningen, med en något minskad marginal.
– Men vi räknar med att privat utgör 65 procent av verksamheten.
I fjol tappade MTD Svenska Spel som kund i mitten av oktober.
– Det kommer att slå igenom fullt ut 2007.
För MTDs ägare, dagstidningsdistributörerna, ger MTDs verksamhet också ett direkt bidrag i ersättningar för det utburna. Under 2006 minskade den från 120 miljoner till 113,5.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.