Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Rekord för SvD

Publicerad: 18 Februari 2011, 06:19

Svenska Dagbladet förbättrade resultatet med 109 miljoner kronor förra året. (Uppdaterad)


Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Svenska Dagbladets rörelseresultat blev 92 (-16) miljoner kronor 2010.

Upplageintäkterna uppgick till 502 (481) miljoner och annonsintäkterna till 518 (466) miljoner i print. Papperstidningens resultat blev 84 (6) miljoner kronor.

”Vi ska vara glada och stolta över att ha tagit andelar på annonsmarknaden. Det vittnar om en enorm styrka i vårt varumärke och bland våra medarbetare. Och det visar att annonsörerna ser resultat när de väljer SvD”, säger Svenska Dagbladets vd Gunilla Asker i en kommentar.

Intäkterna för SvD online uppgick till 40 (51) miljoner kronor. Resultatet blev 8 (-11) miljoner kronor. Jämförelsen med fjolåret störs av att E24 och Tasteline ingick i redovisningen för SvD online första halvåret 2009.

”Den känsla och den förståelse som visats både redaktionellt och kommersiellt är en enorm styrka för oss. Vi har också bevisat att det går att bryta mark om innovationskraften är tillräckligt stark”, säger Svenska Dagbladets vd Gunilla Asker.

Fjärde kvartalet blev resultatet 28 miljoner (14), varav 1 miljon kom från SvD online.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.