Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Reklamskatten bort ”så snart detta är möjligt”

Publicerad: 26 April 2006, 12:56

Regeringen har för avsikt att den resterande reklamskatten ska avskaffas så snart detta är möjligt, skriver finansminister Pär Nuder i dag i ett svar på en fråga som moderaten Henrik S Järrel ställt i riksdagen.


Det var i fredags som Henrik S Järrel frågade när finansministern tänker verkställa riksdagens beslut om reklamskattens avskaffande. En riksdagsmajoritet har sedan ett antal år tillbaka beslutat att reklamskatten ska avskaffas helt eftersom den snedvrider konkurrensen mellan olika medier.
”Så har inte skett utan regeringen har varje år svarat att det får ske när det ”statsfinansiella utrymmet så medger””, skriver Henrik S Järrel.
Dagens svar från Pär Nuder har återigen samma innebörd. Han skriver att reklamskattens avskaffande prioriterades i budgetberedningen 2005 och att regeringen då fann att det fanns förutsättningar för att finansiera ett första steg i avskaffandet av den resterande reklamskatten från och med 1 januari 2006. Och att detta ska ske så snart detta är möjligt.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.