Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Regionalreportrar bakom SVT:s nya programserie

Publicerad: 26 Januari 2016, 08:07

Lokala journalister bär upp produktionen i nytt samhällsprogram.


Ämnen i artikeln:

SVT

I programserien Mitt Sverige skildras unga, arga killas vardag och verklighet. Under produktionsarbetet har SVT tagit tillvara på hela divisionens resurser och kunskaper för att tillhandahålla journalistik som synliggör hela landet, vilket också varit SVT Nyheters ambition.

SVT:s regionalreportrar får nämligen sällan chansen att göra mer än ett och annat dagsknäck, enligt SVT:s interntidning Vipåtv. Men i Mitt Sverige ligger större delen av ansvaret på just regionalreportrarna. Majoriteten av inslagen har producerats av regionalt verksamma reportrar. För många har uppdraget inneburit att de fått möjlighet att göra längsta och mest genomarbetade jobben hittills i sin karriär.

De har ställts inför helt nya utmaningar, men klarat det galant, säger Marit Hübinette som är redaktör för serien till Vipåtv.

Edina Hrustic på SVT Nyheter Skåne är en av de regionala reportrar som gjort ett inslag till serien. Formatet till programserien var betydligt större än de mindre nyhetsjobb hon gör till vardags. Till Vipåtv säger Edina Hrustic att hon är glad att hon fick möjligheten att jobba med produktionen framför allt för att hon upplevde att hon fick ge en mer riktig bild av livet i Kroksbäck:

”Om redaktionen istället hade valt att skicka ut en journalist från Stockholm hade de sannolikt haft sämre förutsättningar eftersom de inte har den lokala kunskapen på samma sätt som vi har.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.